MR juniorů 2017

05.02.2017 11:00

Mistrovství republiky juniorů v poolbilliardu se stejně jako v minulých letech odehrálo v lednu v Pardubicích. Favorité potvrdili svoje kvality a mistrem republiky se stal Calvin Washburn v disciplínách 9 ball a 14.1 nekonečná a Petr Barancuský v disciplínách 10 ball a 8 ball. Vítězem čtyřboje je Calvin Washburn. Petr měl poslední den mistrovství problémy s tágem a to Calvinovi usnadnilo cestu k vítězství.

Náš klub reprezentovali tito hráči: Tereza Erhartová, Vašek Květoň a Matouš Hora.
Tereza odehrála devítku a desítku. V desítce se dostala do osmifinále, ale tam bohužel nestačila na Davida Mrázka. Ten hrál výborně a ve čtvrtfinále potrápil i Celvina Washburna, když Calvin nakonec vyhrál o jediný frame 5:4.
Vaškovi se nevydařil úvod turnaje. V devítce a v desítce zůstal ve skupině. V osmičce postoupil do osmifinále. S Michalem Javůrkem prohrál 4:5. V disciplíně 14.1 nekonečná Vašek postoupil ze skupiny z prvního místa díky výbornému skóre. Ve čtvrtfinále narazil na Petra Brancuského a bohužel cesta v turnaji tím pro něj skončila.
Matouš předvedl ve všech disciplínách velice vyrovnané a pěkné výkony. Jednou skončil v osmifinále a třikrát ve čtvrfinále. Ve čtvrtfinále ho zastavil jednou Calvin, jednou Petr a naposled Marek Schlauf. S Markem prohrál velice těsně 26:29. Pohár byl hodně blízko, bohužel nepodařilo se.
Věřime, že příští rok bude alespoň stejně úspěšný, děkujeme hráčům za výbornou reprezentaci na MR a přejeme hodně štěstí ve hře!

Výsledky