ČMBS Junior OPEN 2018

04.11.2018 19:27

Českomoravský billiardový svaz zařadil do kalendáře na začátek listopadu turnaj pro juniory. Přijelo 23 hráčů z různých klubů z celé republiky. Předváděli výbornou hru a úroveň byla velmi vysoká. Mnoho zápasů bylo hodně vyrovnaných.

Celý turnaj vyhrál Tom Kurz. Pro řadu lidí asi překvapivě, protože byl jedním z nejmladších účastníků. Ale pro ty, kteří znají jeho precizní hru a perfektní potápění koulí, to takové překvapení nebylo. Jednou zaváhal ve skupině, ale pak už si šel pro vítězství.

Náš klub reprezentoval pouze jeden hráč - Matouš Hora. Pro něj to bylo takové rozloučení s juniorskou kategorií. A zadařilo se výborně! Po výhře ve skupině následoval rozstřel s Michaelem Gulikem pro nasazení do SKO. Rozstřel prohrál, ale ve čtvtfinále se zase sešli u stolu. Šlo o napínavý souboj, rozhodoval až poslední frame. Matouš zápas vyhrál a šel do semifinále s Davidem Mrázkem. Další výborný hráč, další těžký zápas, další výhra pro Matouše. Následoval poslední zápas turnaje, finále s Tomem Kurzem. Oba asi už hodně unavení po těžkých zápasech, které je do finále dovedly. Přesto dál předváděli výborné výkony. Tom nakonec finále zvládl lépe a vyhrál. Matouš tak získal krásné stříbro.

Třetí místo si vybojovali Filip Lebduška a David Mrázek.

Gratulujeme!!!

Kompletní výsledky lze najít ve výsledkovém servisu ČMBS.